Een huis verkopen doe je niet dagelijks, wij wel!

De verkoop van een huis lijkt zo simpel. Foto’s maken, zorgen voor een vermelding op Funda, wat mensen rondleiden en wachten tot je een koper hebt. Maar wat is een goede vraagprijs? Hoe kun je je huis er perfect uit laten zien voor de foto’s? En wat moet je bijvoorbeeld allemaal melden aan een koper, zodat er later geen discussie ontstaat over mogelijke verborgen gebreken.

De Ruiter Makelaarshuis is al ruim 20 jaar één van de beste makelaars van Amersfoort en Utrecht. Met vijf makelaars en meerdere gewonnen awards bent u verzekerd van succes!

Wij beginnen van voor af aan en bepalen samen met jou de strategie.

1. De juiste vraagprijs

De vraagprijs van jouw huis bepalen wij aan de hand van onze ervaring, verschillende berekeningen en de prijsontwikkelingscijfers van de NVM. Ook geven we jou inzicht in de Funda-marktverkenner. Deze laat zien hoeveel mensen er specifiek op zoek zijn naar jouw huis en wat de beste doelgroepen zijn. Aan de hand van al deze factoren bepalen wij de perfecte vraagprijs voor jouw huis.

2. Optimale presentatie van jouw huis

Onze fotograaf van VistaView is helemaal thuis in de woningmarkt. Hij weet exact waar hij op moet letten om jouw huis optimaal te presenteren. Ook meten zij de woning in volgens de branche brede meetinstructie (dit is verplicht) en maken zij de plattegronden in 2D én 3D.

3. Rondleiden van kijkers

We zijn met vijf makelaars en zijn dus flexibel met het inplannen van bezichtigingen. Wij voeren onze bezichtigingen uit met passie voor jouw huis. We laten de woning zien tot in de kleinste details en doen er alles aan om de kijker zich thuis te laten voelen en enthousiast te worden. Na de bezichtiging laten wij je weten hoe de bezichtiging is gegaan.

4. Onderhandelen over prijs en voorwaarden

Wij zijn er 100% voor jou en zullen dan ook voor zorgen dat jij de beste prijs en de beste voorwaarden voor jouw huis krijgt. Hierbij moet je ook denken aan de roerende zaken die je op de lijst van zaken kunt aangeven. Daarnaast geven wij je advies, maar jij bent zelf de doorslaggevende factor! Jij bepaalt wanneer je jouw woning verkoopt.

5. Opstellen koopakte en afhandelen verkoop

Er is geen overeenkomst totdat de koopakte getekend is. Daarom zorgt onze binnendienst ervoor dat de koopakte snel klaar ligt en het ijzer gesmeden kan worden als het nog heet is. Wanneer de akte getekend is, wordt deze verstuurd naar de notaris en in het enkel wachten tot de ontbindende voorwaarden verlopen. Dit houden wij uiteraard voor jou in de gaten en we laten het weten als het zover is.

6. De overdracht

En dan… de dag van de overdracht. We lopen samen met jou en de kopers door het huis om te kijken of alles in orde is. Zodra alle meterstanden opgenomen zijn, kunnen we door naar de notaris voor de levering van het huis en het overhandigen van de sleutels. Maar daar houdt onze service niet op! Als er zich na de overdracht nog problemen voor doen, zijn wij er ook nog voor advies en de afwikkeling van het probleem.

Wil jij je huis verkopen? Maak dan snel een afspraak voor een gratis verkoopadvies!