Taxaties

Er zijn verschillende situaties waarin u een taxatie van een huis nodig zou kunnen hebben. Bijvoorbeeld als u een nieuw huis aankoopt, uw hypotheek wilt oversluiten of als u de waarde moet weten in verband met de afwikkeling van een nalatenschap.

In de meeste gevallen heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Dat is een rapport rapport waarin de taxateur de waarde van het huis officieel en onafhankelijk vaststelt en dat gevalideerd is door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Ons kantoor heeft meerdere beëdigde taxateurs die allemaal zijn aangesloten bij de NVM, het NWWI en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Zo bent u altijd verzekerd van een rapport dat professioneel en objectief is samengesteld en dat overal geaccepteerd wordt.

Wanneer mogen wij voor u taxeren?

Onze taxateurs zijn altijd onafhankelijk. Dat betekent dat wij ons niet laten beïnvloeden, maar de waarde op onafhankelijke wijze vaststellen.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Allereerst bespreken we samen met u een aantal belangrijke details: Gaat het om een huis of een appartement? Is het momenteel verhuurd of niet? Heeft u een waarde na verbouwing nodig? Wat is het doel van het taxatierapport? Ook vragen wij enkele aanvullende documenten op die ons meer informatie geven over het huis en de omgeving. Tot slot vertellen wij u hoe wij als taxateur te werk gaan en wat u van ons mag verwachten. Op basis van deze informatie bieden wij u een passende offerte aan. Na uw opdracht gaan wij direct aan de slag.

 

Hoe bepaalt de taxateur de waarde van mijn huis?

De waarde van uw huis hangt van een heleboel factoren af. Het aantal vierkante meters en de marktsituatie zijn natuurlijk erg belangrijk, maar dat bepaalt niet alleen de waarde van uw huis. Ook de locatie, staat van het onderhoud, energiezuinigheid, toekomstige ontwikkelingen en juridische factoren spelen onder andere een rol bij de taxatie. Het is daarom belangrijk dat al deze factoren meegenomen worden bij de vaststelling van de waarde van uw huis. Daarnaast vergelijken wij uw huis met soortgelijke verkochte huizen. Aan de hand van al deze informatie stellen wij de waarde van uw huis vast. In het taxatierapport kunt u nalezen hoe wij alles tegen elkaar afgewogen hebben.

Klanten reviews

Betere reviews van onze klanten hadden wij niet kunnen wensen! Tegelijkertijd weerspiegelen deze reviews precies waar De Ruiter Makelaarshuis voor staat: kwaliteit en klasse leveren aan onze klanten. Omdat iedereen recht heeft op een goed advies en een persoonlijke benadering.

Soepel en snel

Het contact verliep soepen en snel. Goed bereikbaar en op kantoor worden alle vragen snel telefonisch of via mail beantwoord. Kennis van de lokale markt is goed. Al was de verwachting voor onze woning wel wat optimistisch ingeschaald. Uiteindelijk heel prima verkocht.

Verkoper
28-02-2022
Kunde en expertise

Bij de bezichtiging van ons appartement maakte onze makelaar positieve opmerkingen die wij nog niet hadden bedacht. Mooi uitzicht is als bewoner zo gewoon, maar anderen genieten daar juist extra van. Hij liep echt te genieten van de staat en locatie van het appartement, bracht dat dan aan ons over alsof wij potentiële kopers waren. Daarnaast bleek uit alles de kunde en expertise van zijn organisatie. Als verkopende partij hebben zij ons reuze geholpen om het hele proces op rolletjes te laten verlopen. Een aanbeveling waard.

Verkoper
04-03-2022
Nog steeds top!

20 jaar en 4 huizen verder is De Ruiter Makelaars nog steeds top! Zelf ervaren is het advies!!!

Verkoper
29-12-2021

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp