Help vissers in DR Congo aan nieuwe boten

Mei 2013

Congo

Onlangs reisde ik, Roland de Ruiter van De Ruiter Makelaarshuis, met organisatie ZOA opnieuw naar Afrika. Ditmaal naar het oosten van DR Congo, naar Zuid-Kivu. Dit gebied is de laatste vijftien jaar overheerst geweest door rebellen. De bevolking is daarbij veel ontnomen. Sinds een drietal jaren keert de rust in dit gebied langzaam weer terug en steunt ZOA de wederopbouw.

 

Tandemboten

Een nieuw project wat wij in de buurt van Baraka per boot bezochten, betreft de visserij. Immers, de provincie ligt langs het 500 km lange visrijke Tanganyika meer. Bij dit project krijgen 80 gezinnen (d.w.z. circa 500 mensen) het beheer over twee vissersboten waarvan één met een vijftien PK buitenboordmotor. Door middel van een 400 meter lang visnet kan men ’s nachts voldoende vis vangen om in het levensonderhoud van deze gezinnen te kunnen voorzien. Uit deze groep worden tien vissersmannen geselecteerd. Eerst bouwen zij in drie weken tijd hun eigen boten van elk negen meter lengte. Als de boten klaar zijn begint het vissen. Dat gebeurt in ploegen van vijf man met twee boten in tandem. Dankzij de motor is de vangst tien keer groter dan zonder motor. Daarnaast krijgen zij training in duurzaam en efficiënt vissen.

 

Een nieuw bestaan

Overdag verkopen de vissersvrouwen de vangst op de lokale markt; zij worden getraind in handel. Een comité van negen bestuursleden, waarin zowel mannen als vrouwen zitten, waakt bij dit project over de verdeling van de opbrengsten, het onderhoud van de boten, de motor, de netten, enz. Het is geweldig om te zien dat dit succesvolle project 80 gezinnen een nieuw bestaan ​​geeft. Even belangrijk is dat door deze inkomsten ook hun kinderen weer naar school kunnen.

 

6 boten

Gezien het succes van dit project heeft ZOA als doel gesteld om 240 gezinnen in de drie dorpen Kenia, Lulinda en Mukolwe in de provincie Fizi een nieuw bestaan ​​te geven. Hiervoor zijn zes boten nodig. Ons makelaarskantoor wil een beroep op u doen om dit samen mogelijk te maken. Een complete visuele uitrusting bestaande uit o.a. twee boten, één motor en 400 meter visnet kost minimaal € 6.600,-. Dat wil zeggen € 82,- per gezin. U kunt voor heel veel betekenen door dit bedrag te sponsoren geven en hen een nieuwe toekomst te geven. Uw gift is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Ons kantoor zal het totale bedrag verdubbelen tot het totale aantal van 240 gezinnen bereikt is! Namen alle vissersgezinnen bedankt voor uw bijdrage.

Roland de Ruiter

sponsoractie congo 2013

Klanten reviews

Betere reviews van onze klanten hadden wij niet kunnen wensen! Tegelijkertijd weerspiegelen deze reviews precies waar De Ruiter Makelaarshuis voor staat: kwaliteit en klasse leveren aan onze klanten. Omdat iedereen recht heeft op een goed advies en een persoonlijke benadering.

Perfect geholpen

Heel tevreden over de professionele begeleiding, zowel in het voortraject met de bezichtigingen als tijdens en na de onderhandelingen. Verder altijd transparant en snel bereikbaar. Tijdens het proces heb ik met meerdere makelaars en andere teamleden contact gehad, en altijd werd ik perfect geholpen.

Aankoopklant
23-03-2022
Kennis van zaken

Erg tevreden over de De Ruiter. Kordaat, kennis van zaken en prettige communicatie. In een kort tijdsbestek heb ik daardoor mijn huis voor een goede prijs kunnen verkopen.

Verkoper
31-08-2022
Onwijs vakkundig

Onwijs vakkundig, enthousiast en stipt. Zou ze zeker aanraden! Alles wordt geregeld. Je wordt, waar mogelijk volledig ontzorgt.

Verkoper
16-03-2022

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp