Geef aardbevingsslachtoffers een dak boven hun hoofd

Juli 2019

Lombok

Onlangs zijn Floris Vos en Roland de Ruiter van De Ruiter Makelaarshuis op reis geweest naar het Indonesische eiland Lombok. Deze reis, samen met enkele ZOA-medewerkers, stond in het teken van noodhulpverlening na de drie verwoestende aardbevingen die zich in augustus 2018 voordeden, o.a. op Lombok, gevolgd door honderden naschokken. Naast 560 doden waren er ook 1300 zwaar gewonden te betreuren. Ook de materiële schade was groot: 80% van de huizen raakte zwaar beschadigd met 400.000 daklozen tot gevolg. Het doel van deze reis was om vast te stellen of wij, samen met nog 5 andere ondernemers die ook meereisden, ons hard kunnen maken voor de realisatie van 203 woningen.

 

Noodhulp

Twee dagen bezochten wij de dorpen Jeringo in het westen en Bayan in het noorden van het eiland, vlakbij de vulkaan Rinjani. Al vrij snel na de aardbeving begon ZOA, samen met lokale partners, met het sturen van noodhulp in de vorm van dekens, plastic zeilen, voedsel en grote tenten welke als school dienden. Nu de eerste nood gelenigd is, het grotendeels grotendeels is  en de wegen nagenoeg hersteld zijn, wordt de aandacht gericht op het herstellen van de leefomstandigheden door het bouwen van huizen.

 

Nieuwe huizen

Het ontwerp is goed, aangepast aan de omstandigheden en met input van de bewoners. Het bestaat uit een fundatie van stenen, gestampt puin en een cementen vloer, welke lichte tot medium zware schokken kan opvangen. Het frame is van lichtmetaal, zo ook de vakwerk dakspanten. Het dak bestaat uit zinken golfplaten; de wanden worden bekleed met geweven bamboe. De afmetingen zijn circa 3 bij 6 meter; de deuren en ramen zijn zoveel mogelijk uit de beschadigde huizen gehaald en worden hergebruikt.

 

Kwetsbare gezinnen

De huizen worden gebouwd door de bewoners zelf, met inspraak en als het kan op de fundering van het oude huis. Zij technische ondersteuning van een bouwspecialist, een gereedschapskist en de materialen stap voor stap. In de bezochte woningen bevinden zich al een paar honderd, welke zeker meegaan en waar de bewoners zich veilig voelen. In het dorp Jeringo is echter nog dringend behoefte aan 203 woningen, welke bestemd zijn voor extra kwetsbare gezinnen met weinig inkomen en beperkte mogelijkheden.

 

U kunt meehelpen!

Eén zo’n woning kost aan materiaal totaal € 595,-; de zinken dakbedekking als onderdeel kost € 99,-. Ons makelaarshuis wil zich, samen met u, ingezet om 203 daken beschikbaar te stellen voor deze getroffen bewoners. Uw gift is tevens aftrekbaar voor de belasting. De Ruiter Makelaarshuis zal alle 203 daken verdubbelen! Wij zijn overtuigd dat deze actie door uw inzet zal slagen en we vinden geweldig dat u bereid bent een stuk van onze welvaart te delen om de bewoners op Lombok vooruit te helpen.

 

Hartelijk dank namens de gezinnen op Lombok en namens ons hele team,

Roland de Ruiter

Klanten reviews

Betere reviews van onze klanten hadden wij niet kunnen wensen! Tegelijkertijd weerspiegelen deze reviews precies waar De Ruiter Makelaarshuis voor staat: kwaliteit en klasse leveren aan onze klanten. Omdat iedereen recht heeft op een goed advies en een persoonlijke benadering.

Onwijs vakkundig

Onwijs vakkundig, enthousiast en stipt. Zou ze zeker aanraden! Alles wordt geregeld. Je wordt, waar mogelijk volledig ontzorgt.

Verkoper
16-03-2022
Perfect geholpen

Heel tevreden over de professionele begeleiding, zowel in het voortraject met de bezichtigingen als tijdens en na de onderhandelingen. Verder altijd transparant en snel bereikbaar. Tijdens het proces heb ik met meerdere makelaars en andere teamleden contact gehad, en altijd werd ik perfect geholpen.

Aankoopklant
23-03-2022
Kennis van zaken

Erg tevreden over de De Ruiter. Kordaat, kennis van zaken en prettige communicatie. In een kort tijdsbestek heb ik daardoor mijn huis voor een goede prijs kunnen verkopen.

Verkoper
31-08-2022

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp