Geef vluchtelingen in Sri Lanka vers drinkwater

Maart 2009

Sri Lanka

Kortgeleden bracht ik, Roland de Ruiter, eigenaar van De Ruiter Makelaarshuis, mijn langverwachte bezoek aan Sri Lanka. Niet voor vakantie – er geldt een negatief reisadvies – maar om de resultaten van het eerdere sponsorproject te aanschouwen. Precies 4 jaar geleden, direct na de tsunami, sponsorde ons makelaarshuis via een project van ZOA-Vluchtelingenzorg vele stenen huisjes voor vluchtelingen. Op dit moment lijdt het land opnieuw, nu onder een burgeroorlog tussen het regeringsleger en de Tamil Tijgers, die al 25 jaar duurt. Het bijzondere van ZOA-vluchtelingenzorg is dat ze niet alleen noodhulp biedt, maar ook voor wederopbouw zorgt. ZOA zorgt voor het bouwen van tenten, waterputten en omheiningen ter bescherming tegen wilde dieren zoals olifanten. Verder geeft ZOA zaden om gewassen telen en kippen, geiten of kweekvissen en verzorgen ze scholings- en hygiëneprojecten en maatschappelijke ondersteuning.

 

Grote contrasten

Al deze projecten liggen langs de oostkust; het was een lange dag rijden om er te komen! Dwars door prachtige oerwoudnatuur met veel wilde dieren, afgewisseld met rijstvelden. Zo zie je olifanten en apen opeens op de weg lopen, geweldig! Echter, hoe mooier de natuur in het oosten, hoe armer de bevolking. Niet langs de uitgestrekte kustlijn. Daar was weliswaar de schade en het aantal slachtoffers groot na de tsunami, maar de zee geeft ook veel middelen van bestaan. Vooral landinwaarts is de behoefte aan hulp heel erg groot. Daar ontstaan ​​nieuwe nederzettingen van mensen die door de burgeroorlog op drift zijn geraakt en op de vlucht alles hebben moeten achterlaten. Het conflict bevindt zich in een laatste fase. Hoewel er nu door diverse organisaties, waaronder ZOA, noodhulp gegeven wordt, zal straks na afloop van het conflict nog heel veel wederopbouwhulp nodig zijn.

 

Waterputten

Deze reis bood mij een unieke kans om achter de schermen van het vluchtelingenwerk te kijken. Met behulp van een tolk kon ik uitgebreid met de mensen spreken over de hulp die ze ontvangen of die nog nodig is. Ik heb de woningbouwprojecten kunnen zien van na de tsunami en het wederopbouwwerk onder de slachtoffers van de burgeroorlog. Ik ben zo onder de indruk van de nood van de mensen in Sri Lanka en zo enthousiast over het werk van ZOA, dat ons kantoor opnieuw een sponsoractie gaat opzetten voor de projecten die nu bezocht zijn. Wederopbouwhulp is daar heel hard nodig. In overleg met ZOA kiezen we voor het geven van tastbare hulp: het bouwen van waterputten. Er is op korte termijn nog behoefte aan meer dan 50 waterputten.

 

Schoon drinkwater

U kunt veel betekenen voor deze vluchtelingen door nu voor € 92,- het startschot te geven voor de bouw van een waterput. Uw gift is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Ons kantoor zal dit bedrag verdubbelen. De Europese Unie verviervoudigt dit bedrag tot € 736,-, zijnde de opbouwkosten voor één waterput. Zo helpen we, met uw steun, ruim 12.000 mensen aan schoon drinkwater!

 

Namens de vluchtelingen heel veel dank voor uw medewerking!

Roland de Ruiter

 

sponsoractie sri lanka 2009

Klanten reviews

Betere reviews van onze klanten hadden wij niet kunnen wensen! Tegelijkertijd weerspiegelen deze reviews precies waar De Ruiter Makelaarshuis voor staat: kwaliteit en klasse leveren aan onze klanten. Omdat iedereen recht heeft op een goed advies en een persoonlijke benadering.

Perfect geholpen

Heel tevreden over de professionele begeleiding, zowel in het voortraject met de bezichtigingen als tijdens en na de onderhandelingen. Verder altijd transparant en snel bereikbaar. Tijdens het proces heb ik met meerdere makelaars en andere teamleden contact gehad, en altijd werd ik perfect geholpen.

Aankoopklant
23-03-2022
Feilloos en prettig

Wij hebben bij zowel de verkoop van ons huis in Utrecht, als bij de aankoop van ons nieuwe huis in Leusden de hulp van de Ruiter Makelaarshuis ingeschakeld. Zowel de aankoop als de verkoop zijn feilloos en prettig verlopen. Wij zouden de Ruiter Makelaarshuis zeker aanbevelen.

Verkoper
07-07-2022
Kennis van zaken

Erg tevreden over de De Ruiter. Kordaat, kennis van zaken en prettige communicatie. In een kort tijdsbestek heb ik daardoor mijn huis voor een goede prijs kunnen verkopen.

Verkoper
31-08-2022

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp