Geef kansarme gezinnen in Burundi een toekomst

December 2016

Burundi

Onlangs ben ik, Roland de Ruiter, samen met ZOA op reis geweest naar Burundi. ZOA is een organisatie die zich inzet voor mensen die slachtoffer zijn van natuur- of oorlogsgeweld en hen helpt om hun leven weer op te bouwen. Zo ook in Burundi. Een klein land in Midden-Afrika en één van de armste ter wereld. Maar liefst 68% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Sinds 2015 is het opnieuw politiek onrustig in het land, waardoor het bergafwaarts gaat met de economie. De uitdagingen voor de bevolking zijn groot.

 

Een (t)huis voor kansarme gezinnen

We bezochten een project in de regio Cibitoke, ten noorden van de hoofdstad Bujumbura. In dit gebied vlakbij DR Congo, wonen veel vluchtelingen als gevolg van de burgeroorlog. Deze families zijn alles kwijt: familie, geld, sociale veiligheid, hun landbouwgrond en vooral hun thuis. Veel gezinnen wonen daardoor nu noodgedwongen in een eigengemaakt huis van afvaldoeken en bladeren. Het maakt ze erg kwetsbaar. ZOA wil deze gezinnen helpen door nieuwe woningen te bouwen. Ons makelaarshuis heeft besloten dit project te adopteren om zo, samen met u, het verschil te kunnen maken voor deze kwetsbare gezinnen. Een nieuwe woning betekent namelijk een enorme verbetering! De brandveiligheid is groter en doordat het huis bescherming biedt tegen ongedierte, wind en vocht, zullen ziektes voorkomen worden.

 

Bouwen aan een toekomst

Daarnaast ben ik ook om een ​​andere reden erg enthousiast over dit project. Het houdt veel meer in dan alleen hulp voor de toekomstige bewoners. De huizen worden namelijk gebouwd door kansarme jongeren, die voorheen op straat leefden in rivaliserende groepen. Via ZOA hebben ze de kans gekregen om een vak te leren, waardoor ze voortaan in staan zijn om zichzelf te onderhouden. We hebben met hen gesproken en ik was onder de indruk van hun teambuilding en saamhorigheid. Op de foto ziet u hen met hun troffel en waterpas.

 

Helpt u mee?

De bouw van één woning kost € 1.000,-, inclusief bouwmaterialen en arbeidskosten. Daarmee krijgt een gezin een stenen huis van ongeveer 30 m2 met twee (slaap)kamers. Samen met u willen wij graag 30 woningen realiseren. Daarom willen we u vragen om dit project te ondersteunen met een bijdrage. Uw gift wordt door De Ruiter Makelaarshuis verdubbeld. Zo sponsort u voor € 85,- al het dak van één woning en voor € 500,- al een compleet huis! Door een klein stukje van onze welvaart te delen, kunnen we een groot verschil voor deze mensen maken!

 

Mag ik daarom ook op uw bijdrage rekenen? Namen de toekomstige bewoners heel hartelijk dank voor uw steun!

Roland de Ruiter

Een Burundese vrouw voor haar ‘huis’.

 

Een aantal van de nieuw gebouwde huizen in Cibitoke.

Klanten reviews

Betere reviews van onze klanten hadden wij niet kunnen wensen! Tegelijkertijd weerspiegelen deze reviews precies waar De Ruiter Makelaarshuis voor staat: kwaliteit en klasse leveren aan onze klanten. Omdat iedereen recht heeft op een goed advies en een persoonlijke benadering.

Kennis van zaken

Erg tevreden over de De Ruiter. Kordaat, kennis van zaken en prettige communicatie. In een kort tijdsbestek heb ik daardoor mijn huis voor een goede prijs kunnen verkopen.

Verkoper
31-08-2022
Perfect geholpen

Heel tevreden over de professionele begeleiding, zowel in het voortraject met de bezichtigingen als tijdens en na de onderhandelingen. Verder altijd transparant en snel bereikbaar. Tijdens het proces heb ik met meerdere makelaars en andere teamleden contact gehad, en altijd werd ik perfect geholpen.

Aankoopklant
23-03-2022
Feilloos en prettig

Wij hebben bij zowel de verkoop van ons huis in Utrecht, als bij de aankoop van ons nieuwe huis in Leusden de hulp van de Ruiter Makelaarshuis ingeschakeld. Zowel de aankoop als de verkoop zijn feilloos en prettig verlopen. Wij zouden de Ruiter Makelaarshuis zeker aanbevelen.

Verkoper
07-07-2022

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp