Amersfoort

Soesterweg 361

Verkocht
Koopsom € 350.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 111 m2
  • Perceeloppervlakte 177 m2
  • Inhoud: 460 m3
  • Bouwjaar: 1895
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland

Roland de Ruiter

Eigenaar Amersfoort
Register Makelaar - Taxateur

  • 06 - 53 64 63 44
  • deruiter@deruitermakelaarshuis.nl
  • Kamp 6, 3811 AR Amersfoort

Omschrijving

In het westelijke lommerrijke deel van de Soesterweg is in 1895 deze karakteristieke 2/1 kapwoning gebouwd. Rond 1920 is een zijvleugel aangebouwd welke in gebruik werd genomen als ‘Rijwielhandel’. In 1997 is aan de achterzijde een keukenaanbouw geplaatst met tevens een badkamer en toilet. Hierdoor is een speelse plattegrond ontstaan met 4 grote vertrekken en verschillende mogelijkheden voor een toekomstige indeling.
Jarenlang is de woning in oorspronkelijke staat gebleven, totdat in 2020 de dakpannen en het dakbeschot van het mansardedak werden vervangen en in 2021 een nieuwe HR-CV-combiketel werd geplaatst.

Aan de achterzijde bevindt zich aan beide zijden van de keukenuitbouw een leuk stukje tuin waarbij een gedeelte overkapt is. Aan de zijkant van de woning is een houten tuinberging aangebracht. De perceelsgrootte wordt opnieuw ingemeten en bedraagt circa 175 m2. Er is een eigen achterom welke bij het perceel behoort.

Heeft u interesse in het opknappen van een oud pand? Dan is dit een unieke kans om er een heel leuk eigentijds woonhuis van te maken. Bel of mail de Ruiter Makelaarshuis voor een afspraak.

Indeling:
Entree / hal met meterkast, centrale gang met paneeldeuren en halverwege de originele trapopgang, compleet met loper.
Aan de linkerzijde bevinden zich 2 grote woonvertrekken van elk 14 m2, beide met trapkast. In de achterkamer bevindt zich bovendien nog een oude schouw. Aan de rechterzijde van de gang ligt de voormalige winkelruimte van 19 m2 met pantry, tuindeur en aan drie zijden ramen met roedenverdeling. Dit vertrek is bij uitstek geschikt om in te richten als een riante gezellige woonkeuken.

Aan het eind van de gang betreedt u de huidige keukenaanbouw, waar zich ook de CV-kast bevindt (Remeha HR-combiketel, 2021) alsmede een eenvoudig keukenblok en een tuindeur naar de patio. Daarachter bevindt zich nog een toilet en een doucheruimte met wastafel.

1e verdieping:
Ruime overloop over de volle breedte met gevelraam. Aan de voorzijde bevinden zich 2 slaapkamer, beide met een kleine dakkapel. Aan de achterzijde bevindt zich de hoofdslaapkamer, eveneens met dakkapel en een zijgevelraam. Alle ramen op deze etage zijn voorzien van roedenverdeling.

2e verdieping:
Bergvliering, bereikbaar met een losse steektrap. Hier kunt u het nieuwe dakbeschot en vernieuwde gordingen waarnemen.

Omgeving:
De woning is op goede stand gelegen aan een karakteristieke straat met veel bomen in een levendige omgeving. Het Soesterkwartier is een populaire woonwijk dichtbij het Centraal Station, het Eemplein met haven en het historische stadscentrum. Aan de westelijke zijde ligt de natuur en ontspanning op u te wachten met o.a. de Bossen van Birkhoven, de Dierentuin, het Bosbad, een hindernisbaan en de Soesterduinen.

Wat zijn de voordelen van deze authentieke woning?
– aantrekkelijke koopsom
– mogelijkheid voor financiering met NHG
– voor starters tot 35 jaar vrijstelling van overdrachtsbelasting
– bouwkundig keuringsrapport uit 2021 is beschikbaar
– geheel naar eigen inzicht kunnen indelen, verbouwen en verduurzamen
– dakbeschot, dakpannen en CV-ketel zijn nieuw
– een origineel pand met een eigen geschiedenis
– de overdracht kan op korte termijn

Locatie

Streetview

Zonnestand

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp