Amersfoort

Cavaleriestraat 20

Verkocht
Vraagprijs € 550.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 106 m2
  • Perceeloppervlakte 100 m2
  • Inhoud: 410 m3
  • Bouwjaar: 1870
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland

Roland de Ruiter

Eigenaar Amersfoort
Register Makelaar - Taxateur

  • 06 - 53 64 63 44
  • deruiter@deruitermakelaarshuis.nl
  • Kamp 6, 3811 AR Amersfoort

Omschrijving

Dit fantastische plekje in de ‘Verborgen Stad’ heeft u vast nog nooit gezien! Achter de oude karakteristieke voor- en achtergevel met klassieke boogramen van de voormalige Officiers-woningen, ligt deze uitgebouwde, gemoderniseerde en gasloze middenwoning, op 5 minuten loopafstand van “Park Randenbroek” en het stadscentrum met de oude binnenstad. En hoe uniek is het dat de diepe achtertuin op het zuid-westen ligt en ook nog grenst aan de Flierbeek! Het grappige speedbootje met fluistermotor wat u op de foto’s ziet is bij de koop inbegrepen. Dus gooi de trossen maar los en u vaart zo met uw vrienden de oude binnenstad in.

De woning maakt deel uit van de voormalige Prins Willem III Kazerne. Deze kazerne werd gebouwd omstreeks 1882 en gesloopt in 1978. De woningen in de Cavaleriestraat zijn daarbij gespaard gebleven en vormen als het ware een soort ‘openluchtmuseum’.

Dit ‘beeldbepalende’ pand is daarnaast voorzien van 3 mooie slaapkamers, een grote luxe badkamer (2020), een dakkapel en een aangebouwde stenen berging. Bijzonder is het feit dat dit huis inmiddels gasloos is en elektrisch verwarmd wordt dmv vloerverwarming. Het dak en de begane grondvloer zijn daarvoor extra geïsoleerd. De meterkast en de gehele installatie is vernieuwd met 12 groepen en krachtstroom. Het voor auto’s doodlopende straatje geeft deze locatie een kindvriendelijk karakter. De ligging ten opzichte van winkels, scholen, sportvoorzieningen, zwembad Amerena het CS-station en uitvalswegen naar de diverse snelwegen is zeer gunstig.

Indeling:
Entree, hal met originele tegelvloer en vloerverwarming, nieuwe meterkast (2016), kelderkast en hangend toilet met fonteintje. Ruime L-vormige woonkamer met achter een breed zitgedeelte en een eetgedeelte aan de voorzijde. De hoge balkenplafonds, de boogramen en de eiken vloer, geven de living een authentieke uitstraling. Aan de achterzijde bereikt u via een toog met paneeldeur de aangebouwde keuken en bijkeuken. Doordat de gevelramen op het zuiden liggen, is het in de keuken en in de tuin ernaast altijd licht en gezellig. De langgerekte keukenopstelling zelf is eenvoudig met losse apparatuur, wel zijn er al vijf extra groepen met leidingen aangebracht voor het plaatsen van een nieuwe keuken. In de open bijkeuken bevindt zich de was- en droogopstelling, een elektrische boiler en een 2e buitendeur aanwezig naar het zonneterras.

1e verdieping:
Overloop met gevelraam, zeer royale hoofdslaapkamer aan de achterzijde met 2 klassieke gevelramen, eiken vloer en balkenplafond. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op het groen langs de Flierbeek. De smaakvolle luxe badkamer (2020) bestaat uit een kunststof duobad, een inloop-stortdouche, dubbele wastafel met meubel, een hangend toilet en een boograam.

2e verdieping:
Voorzolder met dakraam. Nog twee mooie slaapkamers met bergruimte, waarvan 1 met een dakkapel aan de achterzijde met uitzicht op de Flierbeek. De andere slaapkamer is voorzien van een vide en toegang tot de bergvliering. Deze etage is geheel voorzien van eiken vloeren met vloerverwarming en zware dakisolatie.

Bijzonderheden:
– Prachtige stille locatie op loopafstand van het centrum
– zonnige achtertuin, grenzend aan de beek
– zeer karakteristieke bouwstijl met boogramen, hoge balkenplafonds en paneeldeuren
– gasloos (meter nog aanwezig) en elektrisch verwarmd; geen CV-installatie aanwezig
– elektrische boiler tbv warm water
– luxe complete badkamer
– grotendeels voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas
– bijna geheel voorzien van eiken vloeren icm vloerverwarming
– vrij parkeren, parkeerterrein nabij de woning voorzien van 4 elektrische laadplekken
– ideaal huis voor starters of gezin
– woonoppervlakte 106 m2; perceelsgrootte 110 m2
– u krijgt een speedbootje cadeau!

Locatie

Streetview

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp