fbpx
Verkochtov

WIJK BIJ DUURSTEDE

Walplantsoen 24

  • Vraagprijs
    € 1.795.000,- k.k.
  • Status
    Verkocht o.v.
  • Woonoppervlakte
    401 m2

Hantzen de Jong

Register Makelaar - Taxateur o.z.

Bouwjaar
1400
Bouwvorm
bestaande bouw
Dak type
zadeldak
Bijzonderheden
monumentaal pand, dubbele bewoning mogelijk, erfgoed
Soort
herenhuis
Type
vrijstaande woning
Kwaliteit
normaal
Aantal verdiepingen
3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
401 m2
Perceel oppervlakte
1.650 m2
Inhoud
1.909 m3
Gebruiksoppervlakte overige functies
77 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
26 m2
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
7
Tuintypen
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Kwaliteit
fraai aangelegd
Positie
oost
Type
voortuin
Achterom
Nee
Lengte
5.000 m
Breedte
3.000 m
Oppervlakte
1.500 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
26 m2

Wijk Bij Duurstede – Walplantsoen 24

Preview voor met name jonge huizenkopers tot 35 jaar in het hogere segment.

In de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede komt binnenkort een uniek Rijksmonument in de verkoop. Dit fraaie Rijksmonument met gewelfde kelder, grote garage, carport en een riante, volledig ommuurde tuin wordt pas begin mei 2021 officieel op de markt gebracht. Dan is namelijk het exterieur geheel geschilderd, staat de tuin prachtig in bloei en is het interieur klaar voor presentatie. Om u te laten profiteren van de tijdelijke vrijstelling van de overdrachtsbelasting, wordt dit monumentale woonhuis met bijhuis (401 m2) nu al met een beperkt aantal foto’s aan u gepresenteerd. De bijgevoegde tekeningen geven een compleet beeld van de hoeveelheid vertrekken op zowel de begane grond als de verdiepingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Ruiter Makelaarshuis, ook als u buiten de doelgroep valt en serieus geïnteresseerd bent.

Omschrijving van het pand:
Direct naast de Walpoortmolen “Rijn en Lek”, daterend uit 1659, ligt achter een eigen toegangspoort een omsloten perceel van 1650 m2 met daarop gevestigd het oudste gedeelte van het vroegere Ewoud en Elisabeth gasthuis. In de tekst hieronder leest u meer daarover. De huidige bewoners genieten al 37 jaar van deze geweldige plek die volledige rust en privacy biedt. In het hoofdgebouw treft u prachtige authentieke details aan zoals de schouw, de balkenplafonds, deuren, trappen, etc. De kap van het hoofdgebouw is in 1995 van buitenaf geïsoleerd. Het aangebouwde bijhuis of gastenverblijf, het voormalige koetshuis, is in 1989 geheel herbouwd en volledig geïsoleerd. Ook de inpandige dubbele garage is hierin opgenomen, met daarnaast een grote carport. Beide gebouwen, verbonden door een centrale hal, vormen een mooie twee-eenheid en vergroten de bruikbaarheid. Te denken valt aan dubbele bewoning, kantoor aan huis, praktijkruimte, mantelzorg etc. In de weelderige tuin met riant gazon bevindt zich een plantenkas en een houten berging in Oud Hollandse stijl.

Indeling hoofdhuis:
Centrale hal met toilet en 1e CV-ruimte, bereikbaar via de patiotuin. Riante woonkeuken in hoekopstelling met grote servieskast, oude schouw, kachel en 4 meter hoog balkenplafond. Via een stenen trapje bereikt u de grote kelder met een dubbel tongewelf. Via een houten bordestrap komt u in de statige opkamer, gelegen boven de kelder. Deze woonkamer met prachtige antieke schouw, open haard en balkenplafond straalt de grandeur van weleer uit en biedt met 3 gevelramen een prachtig zicht op de tuin en molen.

Verdieping: Centrale overloop met kastenwand en tuimelramen. Aan weerszijden bevindt zich een riante slaap/werkkamer van ca. 33 m2 met een z.g. authentieke sporenkap, uitgerust met dakkapellen en tuimelramen. Centraal bevindt zich een ruime badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel, douche, toilet en dakkapel.

Bijhuis: Centrale hal, dubbele deuren naar ontvangst-/of eetkamer, compacte keuken en trapkast. Een grote woon/werk/slaapkamer van 25 m2 en een slaapkamer. Ruime badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

Verdieping: Ruime overloop met dakkapel en study. Een royale slaapkamer van 18 m2 met 4 tuimelramen. Verder nog 2 kleinere slaapkamers, beide met dakkapel. Eén van deze kamers geeft toegang tot een riante hobby/bergzolder (23 m2) boven de garage voorzien van een gevelraam en tuimelramen. Hier bevindt zich tevens de 2e CV-opstelling met indirecte gestookte boiler en een wastafel.

Een stukje historie:

Het Ewoud en Elisabeth gasthuis is gesticht in 1400 door Willem van Abcoude. Een liefdadigheidsinstelling waar ouderen, zieken en armen hun onderkomen vonden en verzorging kregen. Tot 1970 is het complex in gebruik geweest als bejaardenhuis. Daarna is het opgesplitst in een voorzijde aan de Oeverstraat en een achterzijde aan het Walplantsoen. Het complex heeft nog veel van zijn middeleeuwse karakter behouden.

Het Walplantsoen ligt in de binnenstad van Wijk bij Duurstede met een pittoresk stadscentrum, kasteelpark, jachthaven en unieke walpoortmolen “Rijn en Lek” (1659). Wijk bij Duurstede heeft een rijk voorzieningenaanbod, een uitstekend verenigingsleven en veel potentie op het gebied van cultuur en toerisme.

Bouwjaar ca. 1400; Traditioneel gebouwd Rijksmonument, woonoppervlakte 401 m2, inhoud 1909 m3, perceelgrootte 1650 m2.

De bereikbaarheid is uitstekend middels diverse N-wegen en de A2 en A12. U kunt gebruikmaken van advies en ondersteuning voor de instandhouding van uw monument via de gemeente, de provincie, de Monumentenwacht (rapport aanwezig) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Google streetview