fbpx
Verkochtov

DE VEENHOOP

Eijzengapaed 6A6

  • Koopsom vanaf
    € 455.000,- v.o.n.
  • Status
    Verkocht o.v.
  • Woonoppervlakte
    116 m2

Hantzen de Jong

Register Makelaar - Taxateur o.z.

Bouwjaar
2021
Bouwvorm
bestaande bouw
Dak type
zadeldak
Soort
eengezinswoning
Type
vrijstaande woning
Kenmerk
waterwoning
Kwaliteit
luxe
Aantal verdiepingen
2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
116 m2
Perceel oppervlakte
1.287 m2
Inhoud
400 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Tuintypen
tuin rondom, zonneterras
Kwaliteit
aan te leggen
Type
tuin rondom
Achterom
Nee

De Veenhoop – Eijzengapaed 6A6

Aan een nieuw te graven haven aan open vaarwater aan de rand van Nationaal Park De Ålde Feanen, ligt deze nieuw te bouwen duurzame 6-persoons recreatievilla van 116 m2 met 3 slaapkamers, 2 badkamers, 12 zonnepanelen en een eigen aanlegsteiger op een royaal perceel van circa 1200 m2 eigen grond inclusief water en toegangsweg. Rond deze havenkom van het nieuwe “Natural Resort Fryslân” worden in totaal 14 nieuwe luxe recreatiewoningen gebouwd op grote percelen in de prijsklasse vanaf € 455.000,– v.o.n.

De bouw van de eerste 5 villa’s van het type A6 start in april 2021. Hierdoor krijgt deze prachtige lokatie midden in het watersportdorp “De Veenhoop” snel vorm waardoor u zich gemakkelijk kunt overtuigen van de bouwkwaliteit en de prachtige ligging. Vanuit de nieuwe haven vaart u straks direct het brede Grytmansrak, de Wijde Ee en de Kromme Ee op, waar de zeil- en watersport inclusief het jaarlijkse Skûtsjesilen optimaal beleefd kunnen worden.

De omgeving kenmerkt zich door prachtig natuurlandschap, absolute stilte, vele vogels en biedt tal van fiets-, wandel- en vaarroutes. Juist “De Ålde Feanen” biedt een uniek water-en zwerfgebied met talloze meertjes, kreekjes en sloten welke als een doolhof met elkaar in verbinding staan. Zo kunt u in de archipel rond Earnewâld, Grou en Drachten prachtige (vaar-) routes uitstippelen en het boek “Schippers van de Kameleon” opnieuw beleven. De Friese Steden (zoals Leeuwarden en Dokkum) bieden een mooie gelegenheden voor een dagje uit en cultuurbezoek. Ook het Friese merengebied als Pikmeer & Sneekermeer liggen binnen het vaarbereik.

Deze luxe en duurzame woning (aardgasvrij), te bouwen met fraaie dakoverstekken en exclusieve / duurzame materialen zoals een rieten zijwand, koperen dakgoten en regenpijpen, hardhouten kozijnen met HR++ glas, volledige isolatie met hoge Rc waarden, een lucht-warmtepomp i.c.m. 12 zonnepanelen, maakt onderdeel uit van totaal 14 soortgelijk nog te bouwen woningen in het kleinschalige park ‘Natural Resort Fryslân’, welke allen aan het open vaarwater komen te liggen.

Indeling:
Entree / hal, meterkast en luxe zwevend toilet met fonteintje. Royale zonnige L-vormige living bestaande uit een riante zithoek met grote glaspuien / schuifpui naar de diepe achtertuin met eigen aanlegsteiger. Van hieruit geniet u volop van het zicht op de haven en de toegang naar het open water. Aan de rechter zijwand bevinden zich van voor- tot achter bovenramen, welke geplaatst worden boven de met riet afgewerkte buitengevel. Aan de voorzijde wordt een open woonkeuken aangebracht met inbouwapparatuur. In de hal bevindt zich een inpandige berging met de warmtepomp i.c.m. boiler.

1e verdieping:
Overloop met luxe zwevend toilet en fonteintje. Riante hoofdslaapkamer met grote driehoekige glaspui waar vanuit u een panoramisch uitzicht heeft op het water en de omgeving. Deze master-bedroom beschikt over een eigen inloopdouche met wastafel. Aan de voorzijde bevinden zich nog 2 slaapkamers, beide met gevelraam. Een 2e badkamer met inloopdouche en wastafel maakt het geheel compleet.

Waarom kiest u voor dit leuke Friese dorp?
Het dorpje De Veenhoop, een historisch punt waar vroeger veenladingen opgeslagen en verscheept werden, bevindt zich naast een gerestaureerde sluis met ophaalbrug en trekvaart, een populaire zeilschool (leuk voor de kinderen) en een gastvrij restaurant “It Polderhûs”. Voor complete voorzieningen en winkels bent u o.a. aangewezen op Drachten. Vanuit het dorp kunt u meerdere wandel- en fietsroutes door natuurgebied volgen. Diverse pontjes verbinden in de zomer de oevers van het uitgestrekte gebied. Een 18-holes golfbaan bevindt zich in het nabijgelegen Lauswolt. Voor kinderen is een bezoek aan ‘Kameleondorp’ Terherne een aanrader. Direct ten noorden van het Resort bevindt zich een kleine jachthaven, direct ten zuiden ligt een kleine camping, waardoor er ook in dit recreatiedorp altijd wat te beleven is.

Op deze recreatiewoningen rust vanuit de gemeente een verhuurplicht teneinde het dorp levendig te houden. Derhalve zijn de verkoopprijzen vrij op naam, exclusief 21% b.t.w. en exclusief complete interieurinrichting en inventaris à € 25.000,– excl. b.t.w. “Natural Resort Fryslân” verzorgt tegen vergoeding de professionele verhuur, onderhoud en schoonmaak van uw woning en tuin. Dit uiteraard in combinatie met eigen gebruik. Zodoende bent u als eigenaar volledig ontzorgd. Wilt u meer weten? Bel met De Ruiter Makelaarshuis en maak een afspraak.

Google streetview