AMERSFOORT

Muurhuizen 142

  • Vraagprijs
    € 289.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte
    45 m2

Plattegrond

Bouwjaar periode
-1906
Bouwvorm
bestaande bouw
Dak type
zadeldak
Soort
eengezinswoning
Type
tussenwoning
Kwaliteit
luxe
Aantal verdiepingen
2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
45 m2
Perceel oppervlakte
43 m2
Inhoud
181 m3
Gebruiksoppervlakte overige functies
1 m2
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
0
Tuintypen
achtertuin
Kwaliteit
verzorgd
Totale oppervlakte
15 m2
Positie
zuid
Type
achtertuin
Achterom
Nee
Lengte
250 m
Breedte
500 m
Oppervlakte
13 m2

Amersfoort – Muurhuizen 142

Who wants to live in a “YELLOW TINY HOUSE”….? Dit unieke en geheel gerenoveerde woonhuis met tuin op het zuiden, is gelegen op een toplokatie aan de Muurhuizen in het historische centrum, op een perceel van 43 m2 eigen grond. Dit beschermd stadsgezicht (woonbestemming) verkeert in top-conditie en is bijzonder geschikt voor 1 persoon, eventueel als pied-à-terre of short-stay lokatie. Het is gebouwd in 1905 als voormalig koetshuis van een pand aan het Havik. Vanaf 2012 is de renovatie gestart en is met luxe materialen en gevoel voor stijl en karakter een prachtig verblijf gebouwd. Bijzonder geschikt voor degene die wil minimaliseren of downsizen.

Indeling: Voorpui met entreedeur, ruime sfeervolle living met Belgisch hardstenen vloer voorzien van verwarming en een strak stuukplafond i.c.m. oude balken. Naast een zit- en eetgedeelte met wandnissen bevindt zich hier ook een moderne open keuken met 4-pits kookplaat en een koelkast. Moderne toiletruimte met zwevend toilet en nieuwe uitgebreide meterkast met glasvezelaansluiting. De tuindeur geeft toegang tot een heerlijke buitenplaats op het zuiden, aangelegd met oude klinkertjes, alsmede een verwarmde stenen buitenkast met aansluiting voor was- en droogmachine. Daarnaast bevindt zich nog een stijlvol tuinafdak met authentieke buitengootsteen.

1e verdieping: Royale slaapkamer van 18 m2 voorzien van eiken lamelparket, Veluxraam en bereikbaar met een nieuw geplaatste open trap met RVS-leuning. Doordat de sporen van de oude kapconstructie in het zicht zijn gehouden, is een bijzondere sfeervolle ruimte ontstaan met een hoge nok. Aan de buitenzijde is een heel nieuw dak aangebracht met nieuwe dakisolatie en historische dakpannen. Compacte moderne sanitaire ruimte voorzien van douchecabine en wastafel. In de berghoek bevindt zich de opstelling van de CV-HR-combiketel (Remeha, 2014) en de mechanische ventilatie.

Bijzonderheden: De begane grond is voorzien van een nieuwe geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en nieuwe gevelisolatie. De riolering is nieuw aangelegd. De glaspui aan de voorzijde kunt u geheel afsluiten met scharnierdeuren, zodat tijdens uw afwezigheid de woning veilig is. Extern schilderwerk is recentelijk uitgevoerd. De erfscheiding met de achterburen ligt achter het tuinafdak en kan in overleg met u worden aangelegd.

Tot slot: Vanaf deze lokatie prachtig zicht op de Onze Lieve Vrouwe toren! Kortom een uniek en doordacht woonconcept… laat u verrassen!