Verkocht

AMERSFOORT

Amstelstraat 12

  • Vraagprijs
    € 298.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte
    120 m2
Bouwjaar
1929
Bouwvorm
bestaande bouw
Dak type
zadeldak
Soort
eengezinswoning
Type
eindwoning
Kwaliteit
eenvoudig
Aantal verdiepingen
3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
120 m2
Perceel oppervlakte
152 m2
Inhoud
485 m3
Gebruiksoppervlakte overige functies
12 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Energieklasse
G
Tuintypen
achtertuin, voortuin
Kwaliteit
verzorgd
Positie
zuidwest
Type
achtertuin
Achterom
Nee
Lengte
900 m
Breedte
450 m
Oppervlakte
41 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2

Amersfoort – Amstelstraat 12

Wie wil er bij dit warme weer nu geen Amstel?

Dit ruime jaren ’30 woonhuis (type eindwoning) met uitwaaierend zadeldak met wolfseind, dakkapel, balkon, erker, aangebouwde bijkeuken, 2 stenen bergingen en een diepe tuin op het zuid-westen ligt in de gewilde Rivieren buurt en beschikt over stromend water… Deze woning verkeert in nagenoeg originele staat en is vanaf 1929 in handen van de 1e familie geweest en bezit nog vele originele stijlkenmerken, aangevuld met betimmeringen. Het huis heeft een woonoppervlakte van maar liefst 120 m2 en is het gelegen op een zonnig perceel van 152 m2, in een rustige straat tegenover een basisschool in het populaire Soesterkwartier. Kortom een leuk startershuis met veel potentie om er weer iets sprankelends van te maken. Durft u de uitdaging van een renovatie aan?

Indeling: entree met luifel, hal met granietvloer onder het tapijt, fraaie wandtegels, toilet en lage kelderruimte. Woonkamer en-suite van 30 m2 met erker. Dichte Siematic keuken (een echte Retro uit de Seventies) met toegang tot aangebouwde bijkeuken, alwaar zich een echt lafet bevindt waar men zich kon wassen.

1e verdieping:
Overloop in honingraadvorm met originele paneeldeuren, 2 grote slaapkamers van 13 m2, waarvan 1 met trapkast en 1 met balkon. Daarnaast nog 2 kleinere slaapkamers, waarvan u één kunt ombouwen tot luxe badkamer.

2e verdieping:
Grote voorzolder met dakkapel en berging en CV-ruimte met VR-gasketel. 1 royale slaapkamer met dakkapel en 2 vaste kasten.

Bijzonderheden:
De bruto inhoud bedraagt 485 m3! Grotendeels voorzien van enkel-glas. Heerlijk veel ruimte dus om er wat moois van te maken. De Rivierenbuurt is al jaren een aantrekkelijk gebied om te wonen met veel groen, dicht bij winkels, scholen, het Eemkwartier, Centraal Station, de Haven niet ver van het stadscentrum en de natuur van Birkhoven.