fbpx

Uw huis laten taxeren

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin u een taxatie van een huis nodig zou kunnen hebben. Bijvoorbeeld als u een nieuw huis aankoopt, uw hypotheek wilt oversluiten of als u de waarde moet weten in verband met de afwikkeling van een nalatenschap. In de meeste gevallen heeft u dan een gevalideerd taxatierapport nodig. Dat is een rapport waarin de taxateur de waarde van het huis officieel en onafhankelijk vaststelt en dat gevalideerd is door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Gevalideerd taxatierapport

Ons kantoor heeft meerdere be√ędigde taxateurs die allemaal zijn aangesloten bij de NVM, het NWWI en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Zo bent u altijd verzekerd van een rapport dat professioneel en objectief is samengesteld en dat overal geaccepteerd wordt.

Wanneer mogen wij voor u taxeren?

Een taxateur moet onafhankelijk zijn. Hebben wij u geholpen met de aan- of verkoop van het huis dat getaxeerd moet worden? Dan mogen wij in dat geval niet helaas niet taxeren. Heeft u zelf een huis aangekocht of uw huis verkocht via een andere makelaar? Dan mogen wij het huis wel taxeren en dat doen wij natuurlijk graag!

Hoe bepaalt de taxateur de waarde van mijn huis?

De waarde van uw huis hangt van een heleboel factoren af. Het aantal vierkante meters en de marktsituatie zijn natuurlijk erg belangrijk, maar dat bepaalt niet alleen de waarde van uw huis. Ook de locatie, de staat van het onderhoud, toekomstige ontwikkelingen en juridische factoren spelen onder andere een rol bij de taxatie. Het is daarom belangrijk dat al deze factoren meegenomen worden bij de vaststelling van de waarde van uw huis. Al onze taxateurs zijn zeer ervaren en kennen de huizenmarkt als geen ander. Zij helpen u daarom graag met het vaststellen van de waarde van uw huis en het opstellen van een taxatierapport.

Heeft u een taxatie nodig? Neem dan gelijk contact met ons op!

De Ruiter Makelaar taxatie huis