Amersfoort

Krommestraat 68

Te koop
Vraagprijs € 998.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 222 m2
  • Perceeloppervlakte 120 m2
  • Inhoud: 844 m3
  • Bouwjaar: 1750
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland

Roland de Ruiter

Eigenaar Amersfoort
Register Makelaar - Taxateur

  • 06 - 53 64 63 44
  • deruiter@deruitermakelaarshuis.nl
  • Kamp 6, 3811 AR Amersfoort

Omschrijving

De binnenstad, in wellicht het mooiste deel van de middeleeuwse Krommestraat, heeft van oudsher een bijzondere aantrekkingskracht. Karakteristieke herenhuizen, kleinere stadswoningen, zelfstandig ondernemers en leuke eigentijdse restaurants wisselen elkaar af en zorgen voor een gezellige mix. Aan het eind van de Krommestraat, vlakbij het Havik, ligt dit voor 80% gerenoveerde Rijksmonument / grachtenpand (220 m2) waarbij de achterzijde direct aan de Langegracht ligt. Het betreft een voormalig woon-/winkelpand met een lijstgevel uit 1750, gelegen op 120 m2 eigen grond en bestaande uit 5 woonlagen waarvan de 1e drie woonlagen in ‘split-level’ zijn gebouwd.

Aan de voorzijde heb je een gezellige centrumstraat, aan de achterzijde woon je aan de gracht met uitzicht op de Elleboogkerk, al met al een toplocatie. De afgelopen jaren zijn de 3e, 4e en 5e woonlaag volledig gerenoveerd en in oude luister hersteld. De 1e en 2e woonlaag zijn nog ‘under construction’, wat betekent dat een nieuwe eigenaar nog zelf de renovatie / afbouw en aanpassingen kan bepalen. Er is een tekening met bouwvergunning om het dakterras op de 3e woonlaag over de volle breedte uit te bouwen, waarbij dan het zadeldak van het aangebouwde achterhuis zal verdwijnen. De renovatie heeft in overleg met monumentenzorg plaatsgevonden. Tijdens een bezichtiging bespreken we graag de verdere mogelijkheden.

Woonlaag 2:
De entree van de woning bevindt zich op het straat niveau (2e woonlaag) en bereik je via een voormalige winkeldeur met daarnaast een uitstalkast (etalage). Je stapt direct de voormalige winkelruimte in die nu als opslagruimte voor bouwmaterialen is ingericht maar ook als werkkamer of ontvangstruimte kan dienen. Er is een zijdeur met zijpad aanwezig. Naast de winkel ligt nog een grote multifunctionele ruimte, eveneens met een balkenplafond van bijna 4 meter hoog. Van hieruit gaat u met een half trapje naar de:

1e woonlaag, bestaande uit een grote hobbyruimte van 15 m2 met daarnaast een ruime, nieuwe badkamer (2020) voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel. Aansluitend de wasruimte met elektrische boiler.

In de aanbouw van het huis bevindt zich nog een mooie tuinkamer van 14 m2 met keukenblok en raampjes met zicht op de gracht. Daarnaast bevindt zicht een berging van 18 m2 (voormalig bakhuisje) met zadeldak en een deur met toegang tot de gracht, om in een bootje te kunnen stappen. In deze berging bevindt zich ook een natuurlijke bronwel, welke zeer karakteristiek is voor de Langegracht en aan de achterzijde uitloopt in de gracht.

Woonlaag 3:
Via een aantal treden omhoog vanuit de winkel bereikt u 2 fraai restaureerde slaap / werkkamers dit zijn de z.g. opkamers aan de achterzijde. Hier is de tijd van weleer op prachtige wijze teruggebracht d.m.v. klassiek timmer- en schilderwerk. Er bevinden zich meerdere wandkasten, 2 schouwen, beide met antieke gaskachel en één heuse bedstee met hemelbeschildering. De 2e kamer biedt via openslaande deuren toegang tot een zonnig dakterras (westen) met prachtig zicht op de Langegracht en de Elleboogkerk.

Woonlaag 4:
Overloop, riante fraai gerestaureerde woonetage bestaande uit een L-vormige woonkamer van 54 m2 met oude binten, balkenplafond, Amerikaans grenen vloerdelen, wandkasten, 2 schouwen met gaskachels en 3 gevelramen van waaruit u prachtig over het dakenlandschap kijkt. Aan de zonnige achterzijde bevindt zich een nette half open eiken hoekkeuken met granieten blad en complete inbouw-apparatuur waaronder een elektrische kookplaat. Op deze etage zijn de wanden en het dak geïsoleerd. Daarnaast bevindt zich de toiletruimte met fonteintje en dakraam.

Woonlaag 5:
Royale open zolderetage van 32 m2 met grenen vloerdelen, welke eventueel ook in meerdere kamers is op te delen. Tijdens de renovatie zijn in 2000 de Oud Hollandse dakpannen nieuw gelegd, is er dakisolatie aangebracht, alsmede 4 Veluxramen. Naast de prachtige ouden spanten bevindt zich aan de voorzijde een gerenoveerde dakkapel en beschikt de achtergevel over een gevelraam en een gevelkachel.

Goed om te weten:
– Rijksmonument, voor onderhoud is subsidie verkrijgbaar (circa 40%)
– extern schilderwerk professioneel uitgevoerd in 2021.
– zinkwerk plat dak en goten vervangen in 2021
– de meeste kozijnen in de achtergevel zijn vernieuwd
– ramen in zitkamer zijn vernieuwd met monumentenglas
– ramen dakkapel vernieuwd
– 3e, 4e, en 5e woonlaag voorzien van muur- en dakisolatie.
– geen energielabel vereist
– in 2022 zijn 9 zonnepanelen geïnstalleerd
– verwarming deels door middel van nieuwe elektrische verwarming en gaskachels
– 1e en 2e woonlaag nog te renoveren (behoudens de badkamer)
– een prachtig pand met veel mogelijkheden en ruimte voor eigen inbreng

Locatie

Streetview

Zonnestand

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp